Ενημέρωση

Δήλωση ακινήτων από όλους για τα εκτός σχεδίου – έως 31/8

Για το τέλος Αυγούστου μετατίθεται η προθεσμία για την υποβολή των φετινών Ε9 όπου κάθε φορολογούμενος, συν τοις άλλοις, θα επικαιροποιήσει την εικόνα της εκτός σχεδίου ακίνητης περιουσίας του. Αυτή ήταν η κυριότερη απόφαση που έλαβε η χθεσινή διακομματική επιτροπή της συγκυβέρνησης για το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο έντυπο Ε9 και ειδικά ο πίνακας για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις.

Ποιά δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουμε με τις φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2013

Σήμερα θα αναφέρουμε ποια δικαιολογητικά πρέπει να έχουμε και να προσκομίσουμε στη ΔΟΥ, όταν μας ζητηθούν για έλεγχο της φορολογικής μας δήλωσης.

Να θυμίσουμε εδώ ότι όλοι οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω TAXISnet, τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με εξαίρεση μόνο τους συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Ρυθμιση Στεγαστικών Δανείων

Μέχρι 4 χρόνια, περίοδο χάριτος, επιτόκιο 1,5% και μηνιαία δόση κάτω από 200 ευρώ είναι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης το προσεχές διάστημα για τη ρύθμιση στεγαστικών δανείων